chokolade-muffins_foedselsdagsboller

Regnvejrshygge og med muffins og boller

Drengene har haft fri fra vuggestue og børnehave 3 dage her i efterårsferien. Vi har haft nogle dage med regn fra morgen til aften, og drenge i den alder skal altså aktiveres konstant. Som med mange voksne mænd, går også vejen til mine drenges hjerter – gennem maven. Derfor besluttede jeg, at vi skulle bage nogle muffins og nogle boller. Da Philip og Frederik kun er 3 år og næsten 2 år gamle, skulle det være nogle lette opskrifter, så de kunne være med så meget som muligt.
Vi bagte derfor disse fødselsdagsboller, som er en virkelig let opskrift der ikke kræver lang hævetid. Derudover bagte vi nogle hurtigt lavede muffins. Bollerne og disse chokolademuffins kan bages samtidig, hvilket også er temmelig smart og tidsbesparende når man har 2 sultne drenge.

muffins_bagegrej

Opskriften på muffins kommer her.

Chokolade muffins ca. 12. stk:

100 g smeltet smør
2 æg
2 dl. sukker
1 dl. brun farin
2,5 dl. hvedemel
1 dl. mælk.
3 spsk. cacao
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver

Smelt smøret i en gryde. Pisk æg, sukker og brunt farin meget luftigt. Hæld alle øvrige ingredienser ned i skålen. Pisk kun så dejen lige nøjagtigt samler sig. Så snart bagepulveret er kommet i må der nemlig ikke piskes særlig meget – med mindre man vil have en kage der ikke hæver ordentligt.

Jeg har nogle siliconeforme med plads til 12 muffins. Dem fyldte jeg halvt op, og bagte kagerne i varmluftsovn ved 180c i ca. 20 min. sammen med fødselsdagsbollerne. Hvis man bruger siliconeforme, istedet for papirsforme, skal man huske at smøre dem godt med smeltet smør eller med bagespray.

Det var super hyggeligt og gik over al forventning. Jeg var lidt nervøs for, om der ville blive skrig og skrål og dej over alt, men det gik altså så fint. Drengene var både med til at forme boller, pensle dem samt bruge røresmaskinen da vi lavede muffins.

drengene_bage-boller

print