Hjemmelavet syltetøj i november:
Selvom bær sæsonen forlængst er forbi, kan man sagtens laver dejlig hjemmelavet syltetøj. Mine drenge spiser rigtig meget syltetøj. Det er kun et par måneder siden jeg lavede 5 glas, og de er altså stort set spist nu. Det går ikke nu æbleskivesæsonen er over os.
Syltetøj er virkelig nemt at lave. Som i virkelig, virkelig nemt. Det er kun bær og syltesukker der skal i gryden, og så står det og hygger sig på komfuret ca. 15 min. Vupti har man det lækreste syltetøj.
Man kan sagtens bruge frosne bær når man laver syltetøj. Og køber man de økologiske er det mindst lige så godt med frosne bær som med friske. Det slår selvfølgelig ikke bær man selv har plukket i haven eller andre steder i naturen, men køber man friske bær til syltetøjsproduktion i supermarkedet, så er frosne mindst lige så gode. Måske endda bedre idet frosne bær ofte er lidt overmodne og derved sødere, og man derfor ikke behøver helt så meget sukker til fremstillingen.
Opskriften fra min sidste produktion af syltetøj findes her. Det syltetøj jeg lavede i søndags er lavet af 800 g. jordbær og 250g. hindbær da jeg ikke havde flere rabarber fra haven i fryseren. Hindbær giver syltetøjet en flot rød farve.
Når syltetøjet er lavet er det i gang med æbleskiverne eller spis det til hjemmelavede vafler der smager af jul.