Sommer cocktail med melon og æble

Sommeren er endelig kommet til Danmark, og det fejrer vi altså her på matriklen med et par cocktails når drengene er blevet puttet 🙂

Min gamle mormor ville være stolt af mig, hvis hun så Thomas og jeg nu – siddende med hver sin cocktail i hånden. Min søde gamle momse shakede sig en lille drink HVER aften – men altid kun 1. Hun drak whisky blandet med martini, Black russian eller vodka med Martini – ikke noget med sodavand i. “Det skal jo ikke være en long-drink Lykke” sagde hun. Nogle enkelte gange smagte jeg lidt på det, men det var simpelthen for stærkt for mig.
Det var en rigtig god tradition, en hun havde fra dengang hun var gift med min morfar. Hver dag når han kom fra arbejde, fik de en lille drink inden middagen. Det var kvalitetstid og afslapning – og måske årsagen til at hun blev 97 år.

I dag er det en cocktail med melon vi har kreeret – inspireret af den mojito vi lavede i går. Denne cocktail smager seriøst af sommer, bare tæer i sandet og fregner på næsen.

Til denne opskrift skal du bruge følgende:

Æblesirup:
2 æbler skåret ud i både
1 spsk. ahornsirup
Saften af 2 citroner
200 ml. kogende vand

Det hele blendes og står på køl ca. 1 time inden det bruges.

10-12 små stykker vandmelon skåret ud i ca. 1 x 1 cm.
4 spsk. æblesirup
10 mynte blade
5 cl. Havana Club rom
Danskvand efter behov
Knust is.

Vandmelon og æblesirup hældes op i et glas. De mases lidt med en ske, så saften fra melonen kommer lidt ud. Tilsæt mynte samt rom og mas lidt ned i glasset igen. Herefter tilsættes rom, danskvand samt knust is. Det her er altså en rigtig dejlig sommerdrink – hvis vi selv skal sige det 🙂

Har du lyst til at få inspiration til flere virkelig lækre cocktails, se da her på Cocktail Studios facebookside

print